Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гечев: Някакъв директор прави на маймуни министри и вицепремиери, явно е бил над тях
25 Юли 2017
Боршош е единствен от поканените, който не е дошъл - главният прокурор дойде, директора на ДАНС, директора на финансовия контрол, министри и вицепремиери. Но Боршош очевидно е бил над тях
Имах подозрения, че Мирослав Боршош няма да се яви пред комисията. Това обяви пред БТВ депутатът от БСП и член на временната комисия за разходването на средствата за НДК Румен Гечев.

Той уточни, че Боршош е единствен от поканените, който не е дошъл - „главният прокурор дойде, директора на ДАНС, директора на финансовия контрол, министри и вицепремиери. Но Боршош очевидно е бил над тях, с особен политически чадър и това, че не дойде е логичен завършек на поведението му през целия период", посочи Гечев.

Най-важният въпрос, който депутатът от БСП е щял да зададе на бившия шеф на НДК е „кой ви назначи?".

„Очевидно, това не са принципалите. Министър Вежди Рашидов заяви, че не го е познавал. „Засега следите водят към Бойко Борисов", смята депутатът.

Според него след като Боршош е отказвал да дава информация за повереното си дружество на министри и вицепремиери значи се чувства над тях, а над тях е единствено премиерът.

"Някакъв директор на държавна фирма ги прави на маймуни, върти ги на пръста си, министри и вицепремиери! Значи е бил на равнище над тях", бе изводът на Румен Гечев.

„Аферите у нас никнат като гъби и това е притеснително. Не съм изненадан от това, че Мирослав Боршош не се яви. Очаквах го. Въпреки, че той е единственият поканен в комисията, който не дойде. Това е един логичен завършек на цялостното му поведение през този период", изтъкна проф. Гечев.

"Г-жа Лиляна Павлова, съвсем правилно според нас, след като вижда, че парите се харчат нецелесъобразно, го уволнява. Въпреки това лично Борисов го връща с мотива, че е много важен за него", каза още Румен Гечев.

Според него "толкова е важен Боршош за премиера, че той подритва като празна кратуна НДК ту към културата, ту към други министерства", които да бъдат принципал на двореца.

Румен Гечев припомни, че НДК като дружество е било "на плюс", когато Боршош е поел управлението му. Но след това НДК е започнал да инкасира загуби по 9 милиона на година. И попита, каква е тази сила, която държи като шеф на държавна фирма човек, който инкасира загуби на дружеството, което управлява, и неговите стъпки са от скандални по-скандални?


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.