Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Глобиха 3 фирми в Плевен с по 20 хиляди лева
16 Януари 2017
Те не са представили изискани документи и са пречили на инспекторите за проверки
Областната инспекция по труда в Плевен наложи максимални наказания от по 20 хиляди лева на три фирми, попречили на извършващите се проверки. Регистрирано е намаляване на случаите на наемане на работници без трудов договор в областта. 

Най-високият размер на санкциите, приложени миналата година, са за работодатели в областта на ресторантьорството и охранителната дейност. Те не са представили изискани документи и не са съдействали на инспекторите за проверки. 

Инспекцията в Плевен е направила в областта над 1600 проверки на фирми. Съставени са 126 акта, а издадените наказателни постановления с глоби са 170. 

Директорът Борис Петков каза: Най-честите нарушения, за които санкционираме, са по безопасност - необезопасени машини и съоръжения, строителни обекти. Втората група са трудовите правоотношения - неизплатени заплати, работа на хора без трудови договори, нарушения най-общо казано по работното време, почивките и отпуските. Най-мъничко са за в момента тези, които са без трудови договори.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.