Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оранжев код в Източна България заради снеговалежи с вятър
10 Януари 2017
Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България
Оранжев код за валежи от сняг е обявен за днес в областите Варна, Добрич, Русе, Кърджали, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Прогнозата за времето в тези области е за нова снежна покривка до 20 сантиметра. Ще духа умерен и силен вятър, предимно от север, което ще създаде условия за навявания.

Автобус с 20 работници е бедствал снощи между айтоските села Тополица и Карагеоргиево заради усложнената зимна обстановка в общината.

Сигналът на телефон 112 е подаден 40 минути след полунощ. Хората, които са се прибирали от втора смяна в кабелния завод в Карнобат, са евакуирани до Тополица с машина на „Пожарна безопасност“. Заради снегонавявания, пътят до 3 села в община Айтос -Тополица, Пещерско и Мъглен е затворен.

Усложнена ще е обстановката и в област Бургас, тъй като и за там прогнозата е за значителни валежи от сняг и условия за навявания. В източните райони на областта снегът временно ще преминава в дъжд. През нощта срещу сряда ще има предпоставки за заледявания. Затворен и пътят Царево-Резово.

Усложнява се ситуацията в Хасковско, въведени са някои ограничения за камиони над 12 тона. Забранено е движението на камиони над 12 тона между Катунции Гоце Делчев, в района на Попови ливади.

Снеговалежите в Сомлянаска област продължиха през цялата нощ. Новата снежна покривка е от 5 до 10 см, температурите са от минус 15 до минус 5 градуса. Всички пътища са заснежени, почистват се и се обработват, съобщиха от Областното пътно управление. Всички автомобили в областта трябва да се движат в с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. През прохода Пампорово е забранено движението на автомобили над 3,5 тона.

От Столичната община съобщиха, че почистват вътрешно-квартални улици и подходи към детски градини и училища. Управителите на търговски обекти и фирми, както и жителите на София трябва да почистят тротоарите пред  магазините, офисите и домовете си и да премахнат ледените висулки от сградите, припомнят от Столична община.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.