Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Плевнелиев: Очевидно вървим към служебно правителство
7 Декември 2016
на България й предстоят месеци на нестабилност, предупреди президента
Президентът Росен Плевнелиев призова и от невъзможното да се състави правителство. След като връчи награди за иновации, държавният глава потвърди, че в понеделник ще връчи третия, последен мандат на Реформаторския блок. Плевнелиев предупреди, че на България й предстоят месеци на нестабилност. 

Нестабилността ще дойде и от вътрешната парламентарна криза, и от външните фактори, обясни Росен Плевнелиев: Затова ще се надявам да се направят решителни усилия да се опита и от невъзможното да се намерят принципи, защото има много, много смислена работа за вършене в държавата.

Плевнелиев припомни, че на България й предстои председателство на ЕС: Ако подготовката куца, изпълнението няма да се случи. Това ще бъде национален срам. За мен създаването на служебно правителство в никакъв случай не беше самоцел, не го исках, но очевидно вървим натам.

Третият мандат ще бъде връчен на РБ: Защото този мандат е символичен и аз ще го връча все пак на политически блок, който е близо до моите убеждения за достойното място на България в НАТО, за ускореното интегриране на България с ЕС.

Плевнелиев вярва, че и един процент възможност за съставяне на кабинет може да се превърне в стопроцентов факт. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.