Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът одобри промените в Изборния кодекс
27 Октомври 2016
Росен Плевнелиев съобщи, че е подписал указ за влизането в сила на промените в Изборния кодекс
Президентът Росен Плевнелиев съобщи, че е подписал указ за влизането в сила на промените в Изборния кодекс. Одобрението на президента идва ден след като депутатите приеха окончателно да отпадне ограничението от 35 секции за страни от Европейския съюз, а също и гласовете "Не подкрепям никого" да се броят само при мажоритарни избори:

Ние трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес, още повече в дните преди изборите. Няма да бъда аз този, който ще наложи вето в такъв решителен момент, оставайки няколко дни до изборите, за да вкара допълнителна доза нестабилност в този процес, каза президентът Плевнелиев.

Във връзка с твърденията на премиера, че министри от първия му кабинет, включително и самият Плевнелиев, са били предложени от кръга "Капитал", президентът каза още, че се е разбрал с премиера Бойко Борисов във връзка с изказването:

Разбрахме се, че не става въпрос за каквито и да било кръгове, а за легитимни разговори на министър-председателя с работодателски, със синдикални организации. Ние имахме и своя разговор по телефона с министър-председателя, изяснихме нещата, истината е повече от ясна на всички нас.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.