Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Алфа Рисърч: 57% от избирателите ще гласуват на президентските избори, 51% на референдума
21 Септември 2016
Бойко Борисов остава най-одобряваният партиен лидер, с повече от 30 процента положителни оценки
Сигурен втори тур на президентските избори прогнозира „Алфа Рисърч“ след последното си проучване, проведено в началото на месеца.

Според агенцията името на кандидата на ГЕРБ има по-малко значение за първи тур на изборите, но може да се окаже решаващо за изхода от втория.

57 процента от избирателите казват, че ще гласуват на президентските избори, а 51 на сто - на референдума, който ще се проведе заедно с тях. 

Бойко Борисов остава най-одобряваният партиен лидер, с повече от 30 процента положителни оценки. Интересна е ситуацията вляво, регистрират от "Алфа Рисърч" след драмата с номинацията на генерал Радев и разтрогването на предизборния съюз между БСП и АБВ. Георги Първанов бележи нов спад от два процента и така за първи път рейтингът на бившия президент спада до този на председателя на БСП. В тази ситуация като политик с най-висок личен рейтинг вляво се очертава Татяна Дончева. Лидерите от Реформаторския блок са с ниски равнища на доверие сред хората - под десет процента всеки от тях. Тази свита стартова подкрепа вещае трудна кампания за Трайчо Трайков като кандидат на блока. Проучването на "Алфа Рисърч" е регулярно, тримесечно и е проведено в периода 9-15 септември.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.