Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
4 години от терористичния акт в Сарафово
18 Юли 2016
При него загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус
На Летище Бургас се състоя възпоменателна церемония в памет на жертвите от атентата на паркинга на летището преди четири години, при който загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус. Церемонията започна с едноминутно мълчание, като бяха запалени шест свещи в памет на загиналите. След това церемонията продължи с религиозен ритуал и молитва "Кадиш", която е молба към Бог за светлина на душите на починалите, изпълнена от главния равин на България Соломон. 

Да почетат паметта на жерлтвите в кървавия атентат пристигнаха посланикът на Израел у нас и Нейно превъзходителство Ирит Лилиан, главният секретар на МВР Георги Костов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на града Димитър Николов, както и представители на еврейската общност "Шалом" в Бургас. 

Родителите на загиналия Маор Харуш - Рути Харуш и Арош Бениамин споделиха:

Животът ни се промени. Не е лесно да се връщаме към спомена

Те призоваха българската държава да се погрижи извършителите на атентата да бъдат арестувани и наказани. От името на Община Бургас заместник-кметът по финанси Красимир Стойчев увери, че страната ни е безопасно място за израелските граждани, че тук са въведени засилени мерки за сигурност. 

Четири години по-късно не може да избледнее картината на жестокия терористичен акт, каза Нейно превъзходителство Ирит Лилиан:

Ние днес плачем за жертвите и техните семейства, чиито живот се промени. Няма успокоение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.