Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Екшън със стрелба в София
29 Юни 2016
Полицията задържа въоръжен нападател след преследване, последвало опит за обир на заложна къща
Полицията задържа въоръжен нападател в столичния квартал "Разсадника" след преследване, последвало опит за обир на заложна къща на бул. "Ломско шосе". Той е криминалнопроявен и е познат с прякора Росен-Човката. При същата акция беше застрелян Христо Георгиев-Полицая. 

В хода на акцията Георгиев открил два пъти огън срещу служителите на реда, но бил прострелян, след което починал. Нападателят е бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда. Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата. 

Полицаите пристигнали в заложната къща в квартал "Надежда" след подадения сигнал за обир около 14.30 часа. Според собственичката на заложната къща мъжете са били двама, маскирани и с качулки на главите. При опит за задържане на единия от тях той открил стрелба срещу служителите на реда пред очите на десетки граждани. Започнало преследване, като нападателите се разделили и няколко пъти сменили автомобилите си. 

В полицейската операция е участвал и спецотрядът "Кобра". 

Няма данни за пострадали служители на МВР, нито за пострадали служители на заложната къща. 

Извършва се оглед на помещенията на заложната къща, където е извършен опитът за грабеж. 

Източници от МВР обясниха пред "Хоризонт", че вероятно няма други участници в обира. Ще се изяснява съпричастността на задържания към грабежи от близките години. 

Участниците в престрелката с полицията са следени от няколко седмици, каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов:

В случая става въпрос за едни криминални типове, които ги наблюдават от няколко седмици. Запознаха ме миналата седмица с това, защото се знаеше, че ще откриват огън. Единият е бивш полицай. На времето едно златарско ателие беше обрал. Ако отидем да ги задържим, след това  ще ги пуснат, защото не са извършили престъпление. В случая, за тези, които казват  - защо предварително не са ги задържали - просто трябваше да извършат престъплението и тогава да ги хванем, за да могат да бъдат осъдени. Действали са така, както изисква неизбежната отбрана. Най-острият от тях, който беше, е загинал. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.