Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът сезира Конституционния съд за 3 въпроса от референдума на "Шоуто на Слави"
27 Май 2016
Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе по три от въпросите в решението на Народното събрание за провеждане на национален референдум. Искането за това допитване е по инициатива на "Шоуто на Слави".

От прессекретариата на държавния глава уточниха, че това са въпросите за дистанционно гласуване по електронен път, за намаляване на броя на народните представители и за избора на полицейски началници.

В съобщението се посочва, че в стремежа си да създаде стабилна държава с устойчиви и работещи институции Седмото Велико народно събрание определя, че нова Конституция, както и най-важните промени в действащата, могат да бъдат приемани от Велико народно събрание.

Според президента не бива да се допуска заобикаляне на този текст от Конституцията чрез възможността всяко едно Народно събрание с обикновено мнозинство да приема решения за допитване по въпроси, които се отнасят към формата на държавно устройство и управление.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ivan
28 May, 2016 | 20:19

Дръж се Слави не им се давай


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.