Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румънски скиор се потроши в Банско
7 Февруари 2016
Загиналият мъж се е спускал от връх Тодорка в посока горна станция на кабинковия лифт и е излязъл извън пистата
Скиор е загинал в ски зоната над  Банско. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 14.00 часа в Планинската спасителна служба. 

Загиналият мъж е румънски гражданин на 45 години. Той се е спускал от връх Тодорка в посока горна станция на кабинковия лифт. По неофициална информация е изгубил управлението на ските и е излязъл извън пистата. При падането е получил тежки наранявания. 

Екип от планински спасители и лекари са  отишли незабавно на мястото на инцидента. Констатирани са сериозни травми на вътрешни органи и кръвоизливи, имало е съмнения и за счупен гръбнак. Въпреки усилията на трима лекари, мъжът е починал в планината. По случая работи полицията в Разлог, очаква се аутопсия на тялото на загиналия. 

Междувременно англичанин е пострадал тежко на ски писта в Банско и е настанен в болницата в Разлог, съобщи председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. По думите му, в периода между 12.00 и 14.00 часа има над 25 случая на инциденти по ски пистите в Банско. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.