Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
60 милиона трябват за ремонт на петте основни тунела в страната
13 Октомври 2015
Пари за това обаче няма. Надеждата е при добро изпълнение на бюджета в годините напред да се стигне и до реновация
Над 60 млн. лева са необходими за ремонт на петте основни тунела по пътищата в страната. Пари за това обаче няма. Надеждата е при добро изпълнение на бюджета в годините напред да се стигне и до реновация на този тип пътна инфраструктура. 

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова призна, че в последното десетилетие само един тунел е ремонтиран, но изпълнителят е откраднал 1 млн. лева. 

Ремонтът на тунела "Ечемишка“ е започнал през периода 2005-2006 година, обясни Павлова: 

За този ремонт е платено 1 млн. лева аванс и той буквално е откраднат от изпълнителя. Изолация на тунела не е направен, милионът си е откраднат. Разследва се и до ден днешен от прокуратурата. Ние не можем отново да възложим за извършване на тази дейност, докато не приключи прокурорското разследване и преписка. 

Състоянието на тунелите в страната не е добро и това е логично, след като 25 години те не са ремонтирани. Проверката след верижната катастрофа в тунела "Витиня", в която участваха 50 автомобила, показва, че, ако е имало разлято гориво на пътя, никой не се е обадил да сигнализира преди катастрофата: 

Ако е имало някакво разлято гориво на пътя, няма подаден сигнал в ситуационния център на агенция "Пътна инфраструктура", заяви Павлова. 

Подготвителните за зимата дейности за осигуряване на повече безопасност се извършват, допълни ресорният министър: 

В такъв тип участъци се намалява максимално позволената скорост, която е намалена на 70 км. Тези мерки се предприемат между 1 и 15 ноември. Това е времето, когато започваме мобилизацията и подготовката за зимно поддържане, като се прави почистване на проблемни участъци и подобряване на маркировката в критични участъци от пътя.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.