Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уникално пътуване с парен локомотив между София и Банкя
12 Октомври 2015
Композицията ще пътува между София и Банкя на 17 и 18 октомври

Днес започва предварителната продажба на билети за атракционно пътуване с влак, теглен от уникален парен локомотив. Композицията ще пътува между София и Банкя на 17 и 18 октомври.

БДЖ организират инициативата по повод пускането в движение на реновирания парен локомотив, който ще пътува с влакова композиция за пръв път след неговото възстановяване.

Парният локомотив е произведен през 1931 година в Полша и експертите го признават като уникално постижение в локомотивостроенето.

Историческа справка сочи, че като огняр в депо "София" на този локомотив е работил и поетът Никола Вапцаров. За всички клиенти, които проявяват интерес към ретропътуването, БДЖ предоставя такава възможност на 17 и 18 октомври по маршрут София-Банкя-София , като тръгването от София е в 10 часа , а от Банкя - в 12 часа. Цената на билетите е 3,50 лева в двете посоки.

Деца до 7 години ще пътуват безплатно, уточняват от железниците. Добре е билетите да се купят по-рано, защото всеки от тях ще бъде със запазено място.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.