Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Акция на МВР залови 161 имигранти в София
3 Септември 2015
Още във вторник вечерта полицейски патрули започнаха да проверяват хостели, малки хотели в района на Лъвов мост и околните улички

161 души са задържаните снощи при операцията на Столичната полиция в районите, където има струпване на бежанци и имигранти, съобщи за "Хоризонт" главният секретар на МВР – Георги Костов. Той обаче подчерта, че бройката е плаваща, тъй като в районните управления на полицията в столицата се водят нови задържани имигранти, а част от хората се освобождават, след като докажат с документи за бежански статут.

Операцията на МВР е поредната в столицата. Още във вторник вечерта полицейски патрули започнаха да проверяват хостели, малки хотели в района на Лъвов мост и околните улички. Десетки бежанци бяха спирани на улицата, като униформените им искаха лични документи и такива, доказващи статута им. Късно вечерта в полицейските управления бяха отведени 130 души, предимно от Сирия и Афганистан.  До сутринта броят на задържаните надмина 160. Тепърва с тях предстои да бъдат проведени беседи, а след това ще бъде решено къде ще бъдат откарани.

Пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Георги Костов  обясни, че от началото на годината през центровете на дирекция "Миграция" у нас са минали общо около 16 000 души, а 4000 от тях са заловени в София. Почти е равен броят на задържаните на влизане в страната ни от Турция и на тези, искащи да я напуснат през Сърбия. Операцията на МВР не е извънредна. Тя продължава месеци наред и има за цел да предотврати нелегалния трафик на бежанци през границите ни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.