Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пожарът в местността Вълча поляна е сериозен и се разпространява по посока Турция
5 Август 2015
Tракторист, който неправилно е боравил с машината, е запалил югоизточната част на селото. Има изгоряла къща и няколко помощни постройки

Ситуацията с пожара в местността Вълча поляна, Елховско, е изключително сложна. Той е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Това каза за "Хоризонт" в предаването "12+3"  кметът на Елхово Петър Киров:

Ситуацията в Елховско е изключително сложна. Около 10 часа сутринта приключихме с пожара в село Лесово, но в 12.15 часа получихме сигнал за село Вълча поляна, където тракторист, който неправилно е боравил с машината, е запалил югоизточната част на селото. Има изгоряла къща. Човекът, живеещ в нея, е евакуиран. Имаме засегнати няколко двора и изгорели няколко помощни постройки.

Продължава борбата с пожара, който е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Говорим за фронт километри, не знам как ще се справим. Теренът е пресечена местност, широколистни гори са засегнати. Надявам се до края на деня да имаме някакви добри резултати.

Приоритет на всички екипи на пожарната е овладяването на пожара в селото. Взели сме всички мерки, за да не бъдат засегнати нови къщи, гасят се засегнати стопански постройки и треви. Спрели сме тока на селото и сме събрали хората в центъра на селото.

Главен комисар Николай Николов обясни по-рано, че има две засегнати къщи от пожара край махала Вълча поляна. Сведения за пострадали хора засега няма:

Пушекът, който се вижда, е доста сериозен. Пожарът в Лесово, за който говорим от два дни, е добре, но на около 10 км от местността Вълча поляна се развива по посока юг към границата с Гърция.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.