Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов: РБ да се научат, че работата им в НС е да си седят на столовете
30 Юли 2015
Според Борисов напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на Блока при важни за правителството гласувания

Премиерът Бойко Борисов разкритикува Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум. Според Борисов напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на Блока при важни за правителството гласувания.

"Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията, да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

Запитан дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви: "Крайно разочарован съм, защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин – 10 души", подчерта премиерът.

Премиерът Бойко Борисов очаква КЕВР да сметне разумно цената на тока за бизнеса и за бита. Борисов каза, че ще приеме крайното решение на регулатора, каквото и да е то, и коментира вчерашния протест на бизнеса срещу увеличаването на цената на тока, съобщи БНР.

"От една страна, аз се радвам, защото гражданското общество, явно, като дойде ГЕРБ на власт, се събужда, иначе спи дълго в един дълъг сън. 3,7 милиарда пасиви на НЕК! Как тези пасиви да се избият? С какво? Да продадем НЕК? Да продадем БЕХ? Да го фалираме? Да вдигнем цената на тока? Тези 3,7 милиарда трябва да излязат от нашите джобове, на държавата, на нас, на хората. Значи мълчим, мълчим, мълчим, стават ВЕИ-тата, стават американски договори... Защо не протестираха, като подписаха договора с американските централи? Аз съм направил всичко, което беше по силите ми и отгоре. Ако някой е могъл по-добре, нямало е да го задължи НЕК с 3,7 милиарда. Така че истински се надявам колегите от КЕВР да си спазват всичко, което е по закон, да сметнат разумно, на базата на изходните данни, честно и да го представят на обществото. Аз ще го приема такова", добави Борисов. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.