Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ромите в Гърмен събориха една къща сами, но се барикадираха в другите
29 Юни 2015
Районът на махалата е обграден от всички страни от жандармерия, пожарни автомобили, има и линейки

Събарянето на къщите в ромската махала в Гърмен спря. Напрежението започва да ескалира. След като в 11.30 ч. всички роми събориха една паянтова къща от една стая, започна изнасянето на покъщнината от втората и третата къща, на които предстои да бъдат съборени. На едната бе изкъртена алуминиевата дограма, а на третата, в която се бяха барикадирали и заявиха че няма да излизат хората си влязоха обратно и си вкараха покъщнината.

"Искаме да си плащаме данъците да си узаконим местата. Защо събарят нас, а не незаконните хотели, сред които има и замъци", питаха ромите. Всички заплашват да се изнесат на палатки пред общината и искат кметицата Минка Капитанова да дойде на място. В момента в горния край на махалата пристига полиция, а ромите извадиха една каруца покъщнина от съборената къща. С полицейска лента са оградени четирите къщи, за които има предписание да бъдат съборени. На място са шефът на ДНСК и областният управител.

Обитателите на двете къщи, които трябва да бъдат съборени, стоят – едните вътре в дома си, другите пред него и заявяват, че няма да мръднат.

Районът на махалата е обграден от всички страни от жандармерия, пожарни автомобили, има и линейки.

Преди това очакване на булдозерите в ромската махала в Гърмен около 100-тина души се събраха и скандират "Бойко, Бойко" .

Жителите на незаконното гето казаха, че само премиерът Бойко Борисов може да ги спаси и поискаха да идва в Гърмен. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.