Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Напрежението в Гърмен остава
26 Май 2015
Стана ясно, че е започнала проверка на адресните регистрации, но не се знае къде могат да бъдат преместени обитателите на незаконни постройки

Полицейското присъствие в Гърмен остава засилено, съобщиха от МВР след снощните разговори на министър Румяна Бъчварова и главния секретар Георги Костов с представители на местната власт, протестиращите и ромите. Стана ясно, че е започнала проверка на адресните регистрации, но не се знае къде могат да бъдат преместени обитателите на незаконни постройки. Протестиращите, които настояват за незабавно изселване на ромите, посрещнаха негативно уверенията на министър Бъчварова:

По отношение на ромската общност, която е тук, трябва всички да признаем, че те са български граждани, така, както сте и вие. Ако трябва да говорим за справедливост и да я спазваме, тя трябва да бъде по отношение на всички.


Според общинския съветник Георги Керемидчиев в Гърмен не е спокойно, а напрежението остава у хората. Той призова държавата да помогне на общината и да реши проблема с незаконните постройки, в които живеят местните роми. Керемидчиев припомни, че решението за събаряне на постройките е взето още преди две години и обясни:

Общината не може да поеме ангажимент да събаря колибите, в които живеят ромските семейства, защото няма места, където да ги настани.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.