Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Проверяват сигнал за предложен подкуп на министъра на отбраната Николай Ненчев
24 Април 2015
Поводът е негово интервю във вестник „Сега“, в което Ненчев разкрива, че му е предложен процент, за да подпише договор за поддръжката на военните самолети МиГ-29“

Прокуратурата започва проверка за предложен подкуп на министъра на отбраната Николай Ненчев. Поводът е негово интервю във вестник „Сега“, в което Ненчев разкрива, че му е предложен процент, за да подпише договор за поддръжката на военните самолети МиГ-29“. Министърът споделя за своя среща с неназовани хора, които му предложили заплащане на „сериозни проценти“ при съгласие от негова страна да подпише договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на военни самолети. Военният министър казва също, че е заплашван за живота във връзка с работата му.

До настоящия момент Николай Ненчев не е уведомил органите на досъдебното производство, че му е предлаган подкуп и е имало заплахи за живота му. Това посочват  от прокуратурата и уточняват, че той е длъжен да направи това по закон.

Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления започва проверка. Ще бъдат поискани обяснения от министър Николай Ненчев, след което ще се  прецени необходимостта от събиране на други данни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.