Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Продължават скандалите с хора "Йоан Кукузел"
23 Април 2015
Втори хорист напусна, заявявайки, че не е съгласен с липсата на хонорари за концерта им в Париж

Втори хорист напусна "Йоан Кукузел". Стоян Миланов, който пее в хора от 23 години, взел решението, след като негов колега беше уволнен, заявявайки, че не е съгласен с липсата на хонорари за концерта им в Париж.

Хорът "Йоан Кукузел" имаше концерт в катедралата "Нотр дам". "Първоначално мислих временно да прекъсна участието си до решаването на финансовите музикални отношения. Но след освобождаването на колегата Георги Петров, аз взех окончателно решение", заяви Стоян Миланов пред Нова телевизия.

За да замине за концерта в Париж, той е трябвало да наеме човек, който да го замести в двата столични храма, в които пее, за да може той самият да участва без хонорар в концерта в Париж.

Хористите са усетили пренебрежение в отношението на министър Вежди Рашидов към тях. В Париж те не са получили дори покани за изложбата "Епопея на тракийските царе".

БГНЕС припомня, че преди дни в телевизионно интервю министърът на културата Вежди Рашидов обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадем 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", заяви скандалният министър. Освен това обвини в "свинщина" всички, които критикуват мащабната изложба. Във "Фейсбук" е публикувана и снимка от плаката на Нотр Дам, обявяващ гостуването на българския хор. На него се вижда, че билетите са били по 12 евро и по 20 евро, а според хвалби на кабинета в катедралата е имало 1200 зрители.

Днес пред културното министерство в столицата ще се състои и протест под мотото #ПейWithMe - дари стотинка на Вежди, спаси културата!. Във "Фейсбук" в групата срещу министъра на културата вчера само за няколко часа се подписаха над 700 души. Тази сутрин вече са близо 1800 души. Възмутени от последните изказвания на Рашидов, гражданите ще събират стотинки за него "да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.