Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Връщат КАТ на пътя
26 Февруари 2015
КАТ отново ще могат да проверяват водачите, както и да ги санкционират в случай на нарушение
Старите проверки на пътя се връщат. КАТ отново ще могат да проверяват водачите, както и да ги санкционират в случай на нарушение.

Три патрулни автомобила, оборудвани с 3 камери и 2 безжични микрофона, ще извършват проверки на водачи на територията на общините Сливен и Нова Загора. Два са автомобилите, предвидени за град Сливен и един за Нова Загора. Тези автомобили ще бъдат използвани при специализирани операция и на териториите на Котел и Твърдица. Новата система за видео и звуков запис беше представена днес от началника на сектор "Пътно полиция" в Сливен, съобщиха от МВР.

Автомобилите са оборудвани с три камери - две на задното и една на предното стъкло на автомобила. Едната от предните камери снима напред, а другата снима вътрешността на автомобила. Двамата служители на патрула пък са снабдени с безжични микрофони. Камерите могат да снимат,както през деня, така и през тъмната част на денонощието. Обхватът им е до три метра. Свалянето на информацията от записващите устройства става със специален софтуер от служители на Дирекция "Комуникационни и информационни системи" към МВР. Служителите на "Пътна полиция" нямат достъп по видеоматериалите от извършените проверки.

Основната цел на новата система е обективизиране на взаимоотношения между проверяващи и проверявани, както и контрол над дейността на екипите. В реално време ще може да бъде извършван онлайн контрол, като служителите в отделните районни управления на полицията ще могат във всеки един момент да проверят какви действия извършва даден екип. Всеки автомобил са снабдени с GPS устройства, така че да бъде ясно и неговото местонахождение в момента. Екипите разполагат и с таблети, за да проверяват на момента дали даден автомобил не се издирва, дали има неплатени глоби, както и валидността на свидетелството за управление и наличието на застраховка "Гражданска отговорност". Патрулните автомобили, снабдени с видеонаблюдение, могат да бъдат разпознати от водачите по поставените жълти стикери в предната и задна част на автомобила. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.