Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протест пред парламента срещу новия заем
25 Февруари 2015
Митингите на "Атака" и БСП започнаха поотделно, но около 12.00 часа се сляха пред централния вход на Народното събрание

Десетки протестиращи са се събрали пред парламента в знак на протест срещу намерението на правителството да изтегли заем в размер на 16 милиарда. Сред недоволните има привърженици на "Атака", БСП и "България без цензура".

Митингите на "Атака" и БСП започнаха поотделно, но около 12.00 часа се сляха пред централния вход на Народното събрание. На мястото беше и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обясни на присъстващите какво се е случило вътре в сградата на парламента и каква е била реакцията и мотивацията на всички политически сили относно евентуалното изтегляне на дълг от 16 милиарда лева.

Митингът на "Атака" започва в 9.00 часа. Една част от хората бяха застанали в градинката между СУ "Св. Климент Охридски" и Народното събрание, друга част – точно пред парламента, близо до паметника на Цар Освободител. Повечето от хората обясняват, че участват в протеста, защото не искат и внуците им да връщат този дълг от 16 милиарда лева.

Митингът на БСП започна около 10.00 часа. Отлагането на заседанието на Министерския съвет отказа привържениците на "Атака" да отидат и да протестират пред него.

Полицейското присъствие в района на парламента остава засилено. Протестът продължава мирно с едно изключение – група привърженици на една от политическите партии бяха извикани от полицията и им бяха съставени предупредителни протоколи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.