Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вършец бедства
31 Януари 2015
Силният вятър засегна сериозно и други райони на България. Скоростта му в Русе достигна 144 километра в час
Във Вършец е обявено бедствено положение заради ураганния вятър. Електрозахранването в град Вършец вече е възсатновено. Продължава работата по разчистване на изкоренените дървета. Кметът на Вършец Иван Лазаров описа обстановката:

Положението лека-полека го овладяваме. Вследствие снощните бурни ветрове са нанесени много щети, предимно по покривни конструкции и стопански постройки, има свалени цели покриви на земята на къщи, изкоренени са десетки дървета. Прекъснато е електрозахранването навсякъде, проблемите са основно върху въздушната преносна мрежа. Поддържаме връзка с колегите от енергото, работят екипите навсякъде.

Вече е проходим пътя към село Горно Озирово. Вода има навсякъде. Няма пострадали и бедстващи хора. 

Сериозни поражения има и в община Берковица. Вятърът е причинил значителни материални щети и в общините Георги Дамяново и Чипровци. 

Водоподаването във Враца бе прекъснато тази нощ заради паднало захранване на хидровъзел „Среченска бара“, но рано сустринта бе възстановено. Бурята причини и и няколко прекъсвания на тока във Враца тази нощ. Водата няма да бъде спирана отново, както се съобщаваше по-рано. 

На този етап е осигурено електроподаване към хидротехническото съоръжение и не се налага въвеждане на воден режим. Електропроводите в района на „Среченска бара“ са били изключени превантивно заради вятъра.

Над 20 къщи във врачанския квартал "Медковец" са без ток от снощи. Засегнатите твърдят, че не могат да се свържат с дежурния на единния телефонен номер на електроснабдителното дружество ЧЕЗ, за да сигнализират за проблема.

От полунощ е възстановено движението по пътя през прохода Петрохан, който беше затрупан на места от паднали дървета. Екипи на „Пожарна безапоснаст и защита на населението“ продължават разчистването на участък от пътя към селата Говежда и Дълги дел, община Георги Дамяново, където също има паднали дървета.

Пет села са без ток в следствие на силния вятър в Шуменско - Средня, Черенча, Новосел, Сламаново и Друмево. Екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите. 3 л/кв. м дъжд са паднали в Шуменско до момента.

Скоростта на вятъра в Русе достигна 144 километра в час, съобщиха от метеорологична служба и допълниха, че е започнало утихване на вятъра. 

Силен вятър със скорост до 95 километра в час духа в община Каварна. В Добрич вятърът е по слаб, 60-70 км в час. Сигналите до този момент са за счупени и паднали клони. 

Пристанище Варна е затворено заради силния вятър, чийто пориви достигат до 16 метра в секунда. Летището работи нормално. От общината съобщиха за паднало дърво на пътя за село Звездица, което се отстранява от екип на пожарната.

Бурен вятър със скорост над 100 км/ч остави без ток 21 населени места в област Кърджали. Вятърът скъса жици, събори дървета и отнесе ламарини от покриви. Счупени са прозорци на един от хотелите в Кърджали. Регистрирани са 10 сигнала за нанесени щети и четири - за пожари. Няма пострадали хора.

Спокойна е обстановката в Смолянска област предвид обявения оранжев код за силен вятър, очакваните валежи и повишаване нивата на реките и язовирите в региона. Все още има селища без ток. Екипи на EVN работят за отстраняване на авариите в електропреносната мрежа. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

KOI4O KADE LI SE 4ETAT KOMENTARITE
31 Jan, 2015 | 23:10

KADE LI SE 4ETAT KOMENTARITE VI B JABOCI DEBELI I NEGRAMOTNI

KOI4O KADE LI SE 4ETAT KOMENTARITE
31 Jan, 2015 | 23:10

KADE LI SE 4ETAT KOMENTARITE VI B JABOCI DEBELI I NEGRAMOTNI

KIKI
31 Jan, 2015 | 23:08

TOVA DARVO KOGA LI E PADNALO TA LISTATA MU SA ZELINI OSTE.......... PONE NAPRAVETE EDNA SNIMKA OT MOMENTA NA BEDSTVIETO NE SE PREDSTAVIAITE MNOGO TAPI BE JURNALIA NEGRAMOTNI NIE NE SME RASLI ZA 1 DEN


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.