Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът решава за Цветанов до 45 дни
28 Януари 2015
Депутатите Волен Сидеров и Цветан Цветанов имаха днес дела в Съдебната палата

Процесът срещу лидера на "Атака" беше отложен, а самият той не се яви пред Софийския градски съд. Делото срещу Цветан Цветанов пред Софийския апелативен съд обаче приключи в рамките на час, съобщи БНР.

Ще има решение до месец и половина, според обещанието на Софийския апелативен съд. Това означава, че съдът или ще потвърди оправдателната присъда на бившия вътрешен министър, или ще върне делото за ново обсъждане от друг състав на Софийския градски съд. Делото срещу Цветанов е за присвояването на 50 хиляди лева в полза на бившия шеф на великотърновските антимафиоти Орлин Тодоров.

Преди апелативните съдии да се произнесат в този смисъл, прокуратурата поиска Цветанов да бъде осъден или поне делото да бъде върнато на СГС. Бившият вътрешен министър декларира, че никога не е нарушавал закона и е невинен. След като чу съда, Цветанов обясни, че е спокоен и се надява на обективно решение. Цветанов не беше задължен да дойде днес пред втората съдебна инстанция, но дойде, както обясниха с адвоката му, за да даде обяснение по своя инициатива.

За разлика от Цветанов, Волен Сидеров, който също имаше днес дело, не се яви. То не беше отложено заради неговото отсъствие. Стана ясно, че Сидеров, който също не е задължен да идва по делата си, ще се яви едва тогава, когато съдебното заседание бъде организирано и всички свидетели са призовани. Това днес не беше възможно. Делото беше отложено за 23-ти февруари.

Делото срещу Волен Сидеров е за хулиганство и посегателство над полицай. Прокуратурата обвини лидера на "Атака" заради инцидента на летище Варна, в който бе замесен и сътрудник на френското посолство. Обвинителният акт е в съда от миналия април, но процесът все още не е тръгнал по същество. Той бе възпрепятстван първо заради нередовно призоваване на Сидеров, а след това и заради депутатския му имунитет, придобит след изборите за 43-тото Народно събрание.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.