Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕК: Напредъкът на България не е достатъчен
27 Януари 2015
Общественото доверие е подкопано заради бягството на лидери на организираната престъпност от правосъдната система и заради политически влияния в съдебната система
България е постигнала известен напредък, но въпреки това той не е достатъчен. Развитието все още е крехко, а общественото доверие е подкопано. Това се казва в доклада на Европейската комисия (ЕК) по Механизма за сътрудничество и проверка, който се публикува на всеки две години.

В документа се посочва, че от последния доклад от юли 2012 г. България е постигнала напредък в подобряване на процедурите за назначаване. Посочват се и други "полезни управленски стъпки, предприети в прокуратурата и съдебната власт". Въпреки това ЕК обобщава, че като цяло напредъкът е недостатъчен, а доверието е подкопано заради бягството на лидери на организираната престъпност от правосъдната система, както и поредица разкрития за политически влияния в съдебната система.

В доклада се констатира също така, че все още има много малко случаи на организирана престъпност и корупция, които са приключили с присъди./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.