Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП свиква конгрес през април
25 Януари 2015

БСП свиква 48-я конгрес на партията през първите 10 дни на април, а през февруари - представя проект за пенсионна реформа.

На пленума на БСП са били разгледани въпроси и основни точки за политически задачи на левицата и приоритетите на нейната парламентарна група през новия политически сезон, както мерки за укрепване на социалистическата партия и засилването на позициите й в обществото. Това завия председателят на БСП Михаил Миков.

Лидерът на БСП коментира, че политическите задачи пред партията са свързани с усилване на работата и дейността по приоритетите, свързани със защита на социалните права, утвърждаване на социална държава, законодателна дейност, насочена към намаляване ефектите от крайнодясното управление на четворната коалиция. Основни за БСП са Законът за Народната просвета, данъчните закони и внасяне отново на закона за прогресивно подоходна облагане, законодателна дейност в здравеопазването. Миков заяви, че левицата ще участва активно в обсъждане за пенсионната реформа и законите, свързани с подобряване на съдебната власт.

Миков заяви, че темата за коалиция с АБВ за местните избори не е била обсъждана. Първо ще направим разговор с коалиционните си партньори, каза той.

От своя страна Драгомир Стойнев заяви, че БСП е готова вече със свой проект на пенсионна реформа, който ще се обсъди и от съвета за социална политика, а през февруари ще се представи на социалните партньори. БСП трудно ще приеме увеличаване на стажа и възрастта на работещите. Хора, които са работили, трудно могат да понесат още едно увеличение на стаж и възраст. Трябва да има замразяване на стаж и възраст и гъвкави форми за пенсиониране, смята Стойнев.

Бойко Великов представи някои от проблемите, които стоят пред БСП. Един от тях политическата идентичност на партията, вторият проблем е диалогът на БСП с обществото. Има нужда от промяна на публичният образ на БСП включително насочен към младите и хората в активна възраст, каза Великов. На националния съвет стана дума за обединение около ясна коалиционна формула за участие в местните избори, добави той. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.