Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извънредни влакове и автобуси по празниците
19 Декември 2014
Извънредни влакове и автобуси ще бъдат пуснати за предстоящите празници. БДЖ предвижда близо 11 хиляди допълнителни места

От Централната автогара в София обясниха, че билети все още не се купуват активно. Засега има заявени само 15 извънредни автобуса, но допълнителните коли ще бъдат много повече, обясни изпълнителният директор Иван Мирославов:

Вероятно в понеделник вече ще имаме пълна яснота, колко ще са заявените извънредни автобуси и приблизително, колко хора ще тръгнат от автогарата. Обикновено около 80 до 100 автобуса по пътя за празниците.

Трафикът ще бъде контролиран и ще има засилено полицейско присъствие, за да не се получават задръствания. Мирославов напомни, че струпването на много хора и суматохата в такива моменти са удобни за джебчиите.

От БДЖ също предвиждат повече места. 127 композиции ще се движат с допълнителни вагони. За празниците ще бъдат предоставени общо 10 600 допълнителни места по най-натоварените маршрути в страната, каза Ивайло Георгиев от БДЖ:

София-Видин; София-Добрич; от София за Варна, за Бургас и съотвенто между Варна и Пловдив. Ще направим всичко възможно, за да удовлетворим големия интерес на нашите клиенти за пътуване със спални вагони. Още от 10 декември ние сме въвели предварителна продажба на билети и гражданите могат да се възползват от това нещо.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.