Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МС обсъжда стратегията за продължаване на съдебната реформа
17 Декември 2014
Освен това министрите ще определят размера на минималната работна заплата за 2015 г, ще гласуват и законопроект за гарантиране на влоговете в банките

Правителството ще разгледа стратегията за продължаване на реформата в съдебната система. Документът е внесен от министъра на правосъдието, а целите му са модернизация на съдебната система, постигане на европейски стандарт на правосъдие, гарантиране на независимостта на съда чрез ефективни мерки срещу корупцията, политическия и икономическия натиск.

Правителството ще гласува и законопроект за гарантиране на влоговете в банките. Целта е да се осигури по-добра защита на вложителите чрез въвеждане на унифицираните правила в общността - да има ясен обхват на гаранцията, по-кратки срокове за изплащане, по-строги изисквания за финансиране.

Министрите ще определят и новите размери на минималната заплата през 2015-а година, съобщава БНР. Предвидено е от 1-ви януари тя да стане 360 лева, а от средата на годината да се повиши на 380 лева. Очаква се по този начин да се намали броят на работещите бедни и да се повиши потреблението.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.