Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Гечев: Състоянието на КТБ е неспасяемо
30 Октомври 2014

“БНБ е независима институция и комисиите в НС могат да и дават само препоръки, но решението по случая с КТБ е изцяло на Национаната банка. Няма решение на Временната комисия по бюджет и финанси, че БНБ трябва обезателно да оздравява КТБ. Независимите одити за състоянието на КТБ показват, че тя е неспасяема.” Това заяви депутатът от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на Временната комисия по бюджет и финанси Румен Гечев пред БНР. По думите му няма инвеститор в света, който да вложи четири или пет млилиарда евро в банка, загубила доверието на хората. „Ако има инвеститор с толкова пари, той би си направил своя банка”, обясни той.

Румен Гечев коментира, че се губи ценно време в търсене на инвеститор, тъй като шансовете за това са нереалистични. „Преди няколко дни е регистрирана фирма, която проявявала интерес към КТБ. Това не е ли опит да се забави процедурата, да се разиграва”, каза той. По думите му е имало достатъчно време, три-четири месеца, в които някой инвеститор да инвестира в КТБ. „Сега, когато изтича времето за това, да се правят ПР акции в последния момент, няма смисъл”, каза той.

Румен Гечев смята, че ако се удължи срокът за окончателно решение на казуса „КТБ”, то хората с гарантиран депозит, отново ще трябва да чакат.  „БСП ще направи всичко възможно за изпълнението на закона, така че хората с гарантиратани влогове да не се притесняват.”, обясни той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.