Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спасиха 20 човека от снежния ад на Беклемето
26 Октомври 2014
Проходът бе непроходим в южната му част, а колите са тръгнали от северната преди да бъде затворен. Така се оказват в невъзможност да продължат
20 души бяха настанени късно снощи на топло в сградата на община Карлово. Те бяха престояли около 12 часа в снежния ад на Беклемето.

Проходът бе непроходим в южната му част, а колите са тръгнали от северната преди да бъде затворен. Така се оказват в невъзможност да продължат заради гъстата мъгла, силния вятър и натрупания на места с метри сняг.

Още през деня усилията на спасителите от Противопожарна охрана- Пловдив заедно с три снегорина и една фадрома доведоха до освобождаването на четири автобуса, единият от които – с деца.

В тъмните часове спасителите буквално "пълзяха" към върха, преодолявайки по пътя преспи и паднали дървета. В крайна сметка към 20 часа всички пътници бяха спасени и по-късно транспортирани до Карлово, където за тях бе приготвена топла зала, храна и медицинска помощ.

Колите все още са в прохода, те ще бъдат вадени днес при същите метеорологични условия. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.