Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ивайло Калфин: Готови сме да споделим отговорността за едно управление
23 Октомври 2014

Готови сме да споделим отговорността за едно управление, в което действително виждаме баланс и национален интерес, но то не може да бъде върху програмата на ГЕРБ. То трябва да бъде написано на бял лист – кои са най-важните за държавата теми и приоритетите, по които можем да работим. Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин в предаването „Денят започва” на БНТ.

Той заяви, че очакванията за втория кръг консултации с водещата политическа сила ГЕРБ са те да дадат яснота за начина на формиране на бъдещото управление и приоритетите пред новия кабинет. Дали това ще бъде дясноцентристка коалиция или голяма коалиция с първата и втора политическа сила е изцяло политическо решение на ГЕРБ.

„Първо, трябва ГЕРБ да реши политически накъде ще отиде. Участие в правителството на политическо равнище означава участие в коалиция, а ние сме изключително далече от такова решение в момента“, допълни Калфин.

По думите му АБВ ще се отзове на поканата за консултации, като приоритетни теми на тези разговори ще бъдат свързани с работата на новия парламент, с казуса „КТБ“ и актуализацията на бюджета.

„Ще даваме подкрепа по всички разумни теми. Готови сме да говорим за актуализацията на бюджета с аргументи, не със замеряне с политическа конфронтация. 3% е абсолютен таван на промяна на бюджетния дефицит, защото в противен случай влизаме в една процедура за свръхдефицит в Европейски съюз, от която България години наред няма да може да излезе и няма да има самостоятелност в икономическата и социалната си политика. Това нещо трябва да избегнем, готови сме да говорим за това“, подчерта Калфин.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.