Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” с паралелка по китайски език
13 Септември 2014
За първи път в България в езикова гимназия открива клас за изучаване на китайски език
Френската езикова гимназия „Антоан дъо Сент- Екзюпери” е първата езикова гимназия в България, която открива клас с интензивно профилирано изучаване на китайски език по учебни програми за езикова гимназия.
 
За качественото обучение по предмета освен задължителния според нормативните изисквания хорариум са предвидени и допълнителни часове, организирани в следобеден блок. Финансирането им се осигурява както от училищния бюджет, както и със средства от фондове на национална програма към МОН, обясни г-жа Мариела Николова, директор на учебното заведение. 
 
Допълнителен бонус за бъдещите китаисти е и осигурената приемствена връзка между средното и висшето образование чрез партнирането на гимназията с ПУ ”Паисий Хилендарски”. Сътрудничеството между двете институции гарантира повишена ефективност в подготовката на учениците . 
 
Официални гости за откриването на учебната година ще бъдат представители на дипломатическата мисия на Китайската народна република, г-н Ангел Христозов- председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и г-н Васил Грудев- служебен министър на земеделието и храните.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.