Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Банкерът Цветан Василев е засечен в Белград
19 Август 2014
Смята се, че Василев е напуснал Виена и е потърсил убежище още през юли, преди да бъде обвинен задочно по делото за КТБ

Банкерът Цветан Василев, обвиняем за подбудителство в присвояване на 206 милиона лева от КТБ, се намира в Белград и българските власти са поискали съдействие от Интерпол за залавянето му, съобщава вестник "24 часа".

Василев сигурно е в Белград. Там има приятели и бизнеспартньори, е казал вчера запознат с делата му. В сръбския град Парачин, който е на 160 км от Белград, бизнесменът има стъкларски завод. Той е модернизиран и е най-големият на Балканите. Открит е през февруари в присъствието на самия Василев. В Босна банкерът има тютюнева фабрика.

По информация на в. "Дневник" мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка е обжалвал задочно постановлението за задържането му за 72 часа. Такова постановление се издава заедно с Европейската заповед за арест, каквато има за Василев от 28-и юли.

Българските власти били готови с искане за екстрадиция на Василев, за да може да реагира светкавично и да го изпрати, ако информацията се потвърди и банкерът бъде задържан. С повечето близки до България държави, които не са членки на ЕС, има договори за взаимопомощ, а със Сърбия имаме традиционно добро взаимодействие по полицейска линия. Изискванията обаче са до 3 дни да бъде пратено не само искане за екстрадиция, но и папка с документи за обвиненията и доказателствата за тях.

Смята се, че Василев е напуснал Виена и е потърсил убежище още през юли, преди да бъде обвинен задочно по делото за КТБ. Това се прави в негово отсъствие, но в присъствието на защитник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.