Факти, Анализи, Коментари
   9 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
20 000 българи празнуват Деня на миньора
18 Август 2014
Служебният премиер проф. Георги Близнашки ще участва в националното честване на Деня на миньора, което ще се състои от 12.00 часа в хотел „Шератон“ в София

Повече от 20 000 българи честват днес своя професионален празник. 18 август е избран по предложение на пернишките въглекопачи за ден на миньора. С решение на Министерския съвет, от 1996 година, денят на църковния празник Успение на Свети Иван Рилски (покровител на миньорите) е определен за техен професионален празник. Празнуват и геолозите и работниците от енергийно-суровинния отрасъл.

Всяка година на този ден Българска минно-геоложка камара организира национално честване на Професионалния празник, на който се раздават дипломи с награди за най-проспериращо дружество по подотрасли.

Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще участва в националното честване на Деня на миньора, което ще се състои от 12.00 часа в хотел „Шератон“ в София. Премиерът ще отправи приветствие към участниците в тържественото събрание, организирано от Българската минно-геоложка камара, Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и Синдикалната миньорска федерация „Подкрепа“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.