Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бриго Аспарухов: Николай Бареков не може да се е сдобил с оригинален документ
30 Юли 2014
Николай Бареков не може да се е сдобил с оригинален документ, защото както току-що казах, те са фалшиви, като тук говоря за разузнаването. Това заяви пред Агенция „Фокус” директорът на Националната разузнавателна служба в периода 1991 – 1997 г., Бриго Аспарухов, във връзка с документите срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако допуснем, че някой разполага с някакъв оригинален документ, не във връзка с Бойко Борисов, а по принцип, трябва да си носи отговорността. Има закон, който го задължава да не се опитва да краде оригинали, а който го прави и който му помага, попада под ударите на закона. При този разграден двор за досиетата, според мен, е възможно да излезе някакъв секретен истински документ – говоря за по принцип. Ако става въпрос за архивите в България няма трудни неща, в самите институции никой не може да проникне, сигурен съм”, каза още бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Във връзка с твърденията на лидера на България без цензура Николай Бареков, че Бойко Борисов е бил член на Държавна сигурност и е сътрудничил в няколко служби Бриго Аспарухов каза:

„Тук тотално са объркани нещата. Човекът „х” сътрудник ли е бил, щатен работник ли е бил или нещатен работник, ако е бил щатен работник не може да сменя две служби или става изключително сложно. Ако е бил агент е било възможно”.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.