Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сидеров не се яви в съда по делото заради скандала на летище Варна
21 Юли 2014

Волен Сидеров не се яви в съда, където днес трябваше да започне делото срещу него по обвинение в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай. Причината e, че не бил получил препис от обвинителния акт в установения от закона 7-дневен срок. Адвокатът на Сидеров Явор Нотев поиска следващото заседание да бъде след 5-и октомври заради предстоящите предсрочни парламентарни избори, съобщава БНР.

В рекордни за родните ни стандарти срокове прокуратурата обвини Сидеров в хулиганство и лека телесна повреда, нанесена на полицай. Преди това главният прокурор поиска имунитета на националиста Сидеров и съпартийците му, част от които бяха заедно с него на самолета София-Варна, а после и по време на скандала на летището, показно, но без каквато и да е правна стойност, хвърлиха заявления за отказ от депутатска защита на председателя на Народното събрание.

Държавното обвинение бързо написа обвинителния акт за инцидента, който започна със словесен сблъсък с френски дипломат във въздуха и ескалира на земята до сблъсък с един от пътниците и с полицай. Делото е в съда от началото на април, но започва едва сега заради имунитета, който Волен Сидеров получи от участието си в листата на "Атака" на евровота. В многобройните си коментари по повод инцидента националистът говори за политическа поръчка и провокация и даваше пример с друго разследване срещу него от 2006-а година, завършило с оправдателна присъда. Делото тогава ще се запомни с масовото присъствие на съпартийци на Сидеров пред и вътре в Съдебната палата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.