Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
80% от българите с доход под жизнения минимум
24 Април 2014
Делът на крайно бедните леко намалява и това е в резултат на увеличението на минималната работна заплата

Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ коментира в предаването "Преди всички" на "Хоризонт" последното изследване за издръжката на живота.

Задържат се ценовите нива, дори има спад на някои основни стоки и услуги спрямо предходното тримесечие и на годишна база.

Като причини тя посочи, че това са сезонно обусловените стоки като плодове и зеленчуци, намалението на цената на електроенергията, понижение на цените на суровините и на основните зърнени култури на международните пазари, продължаващата ниска инфлация в европейските страни.

Около 80 на сто от домакинствата в страната живеят с общ доход на лице под необходимите средства за издръжка на живота. Делът на крайно бедните леко намалява и това е в резултат на увеличението на минималната работна заплата, каза още Виолета Иванова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

нина
24 Apr, 2014 | 16:43

МВФ не им дава дава вдигане на ниските пенсии-защо ги слушат,всяка година чиновници и депутати си качват с няколко мин. пенсии ,заплатките,а ни да мрем със 150 лв пенсии.Идиоти ли ни ни управляват,що ли,все за ненормални,но и които ги избират-също.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.