Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: ГЕРБ настоява за незабавни избори 2 в 1, държавата вече няма парламент
11 Април 2014
Не виждам защо да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере мнозинство в парламента, няма право да управлява”, заяви лидерът на ГЕРБ

„ГЕРБ настоява за незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава“. Това заяви днес пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борсов. Той посочи, че българският парламент не може да е зависим от четвъртата партия. „Ние сме опозиция и по никакъв начин не подкрепяме това правителство. Смятам, че е пагубно”, допълни Борисов.

Той посочи, че се е регистрирал днес в Народното събрание и припомни, че ГЕРБ е първата полическа сила в България на парламентарните избори и по Конституция първата партия избира правителство. „Кворумът е задължение на управляващите, на тези, които искат да управляват. Аз съм им дал един глас, даже два. Оттук нататък или ще признаят, че „Атака” е партията, която държи кворума, и без нея БСП и ДПС не могат да управляват. Трябва да го признаят. В противен случай аз не виждам защо да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере мнозинство в парламента, няма право да управлява”, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ нарече управленска немощ случващото се в НС. „Немощ от страна на БСП и ДПС. Главният извод е, че БСП, ДПС и „Атака” или трябва да признаят, че управляват заедно, или да разпуснат парламента. Никой не може да иска повече от моя глас. Искаме да се признае, че „Атака”, БСП и ДПС управляват България“, заяви Борисов.

Той определи като странно поведението на БСП и ДПС – „вместо да си направят предсрочни избори, както народът ни подреди след това да седнем политиците и да намерим начин как да се управлява страната, сега биват изнудвани от „Атака”“. Според Борисов парламентът трябва незабавно да се разпусне. „След един месец се провеждат избори. Междувременно има неработещ парламент, има комисии, няма парламент. Ние сме парламентарна република, няма парламент. Не съм виновен, че съм в залата и съм се регистрирал, а другите спят и не са на работа. За да управляваш, трябва да имаш мнозинство в парламента. Ако нямаш мнозинство в парламента, не можеш да искаш от опозицията да те подкрепя, след като опозицията е казала категорично, че няма нито един закон, нито едно управленско решение на това правителство, което да подкрепя. Бях се съгласил да им дам един глас, защото Орешарски излъга, че ще направи 250 000 работни места. В следствие на неговото управление има 33 000 повече безработни. Излъга, че ще промени данъците, че ще строи Белене. Какво повече да го оставим да излъже?”, коментира председателят на ГЕРБ.

От своя страна заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев посочи, че в кризисни ситуации най-добре си проличава кой кой е. „Такава кризисна ситуация днес възникна за управляващите, за мнозинството в парламента. След тази сутрин възникнаха няколко важни въпроса. Първият е – има ли някаква нова договорка между „Атака”, БСП и ДПС. Призоваваме да бъде следен много стриктно съдебният процес срещу лидера на „Атака” Волен Сидеров, дали някой няма да се опита да повлияе на съда и да постави политически чадър над Сидеров. Ние вярваме в българския съд, но призоваваме да се види и да се установи, дали някой се опитва да влияе на съда“, заяви Велчев. Според него другият въпрос е свързан с двамата независими депутати, които са заявили, че са депутати на Николай Бареков, които са били днес в пленарната зала и са се регистрирали. „Въпросът към Бареков е той подкрепя ли това правителство и мнозинство или не?. Защото на неговите митинги и срещи с обществеността заявява съвсем друго. Нека сега да се определи, защото възниква у нас, а може би у цялото общество съмнение, че единственото, към което се цели, е да влезе в парламента и да заеме мястото на „Атака”. Какво мнозинство ще се определи в следващия парламент, зависи от партии, които влязат в него”, допълни Велчев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

препоръка
12 Apr, 2014 | 05:11

И стига с това търсене на врага с партиен билет. Това изяде главата на сините. Защото са стари комуняшки номера. А те просто ги прекопираха. Кой ти даде тази идея да започнеш да ме работиш? И за какво? Аз съм в състояние да се свържа по ментален път с всекиго, с когото си поискам! Това друг в България не го може! Не само да се свържа, но и да го разпитам от разстояние. За него, за близките му, въобще за каквото се сетя. А ако има някой някакви съмнение-то, моля-има апарати на истината.Нищо против. Да се свърши веднъж завинаги със спекулациите.

препоръка
12 Apr, 2014 | 04:10

Не повтаряй грешката на СДС. За да се развиваш, се изискваше да си член на СДС. Какво да ти обяснявам, та нима тези неща не са ти известни. Тогава много хора се отдръпнаха от СДС. Защото видяха, че и тия са като ония!А партизанщината убива още в зародиш всяка свободна инициатива. Като се почна онова люспене, роене, тоя бил такъв, оня бил не знам си какън и СДС приключи. Същото се повтаря с Реф. Блок. Едни и същи интриганти! А после се чудят защо никой не им вярва, защо не ги подкрепя. Защото са некадърни за друго. Старите муцуни със старите си номера.Тоя бил ченге, друг бил такъв или онакъв... Сами прогонват качествените хора.Затова и ти стана възможен. Хората да търсят нещо ново.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.