Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Закон дава право цигани да получават адресна регистрация с касови бележки
29 Май 2012
В него е записано, че адресната регистрация може да се променя при представяне на документи за ползване на имот за жилищни нужди, т.е с договор за домашен телефон или със сметки за вода

Среща с ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ и БСП поиска ВМРО. Поводът са скандалните промени в Закона за гражданската регистрация, които срещнаха подкрепата и на ГЕРБ, и на БСП.

В приетите поправки е записано, че адресната регистрация може да се променя при представяне на документи за ползване на имот за жилищни нужди. Това на практика означава, че с договор за домашен телефон или със сметки за вода дадено лице ще има възможност да се регистрира на определен адрес.

Така мигриращите и заселващите се цигани ще могат да получават адресна регистрация далеч по-лесно. Законът им дава възможност да регистрират и целия си род, а дори и да заобиколят изискванията за съгласие на собственика на имота.

„В тези поправки ние виждаме и възможност за изборни манипулации чрез регистрацията на множество хора на един адрес”, пише в писмото на ВМРО до ГЕРБ и БСП.

ВМРО настоява за спешно преразглеждане на текстовете. В писмото подходът на закона е определен за „крайно либерален” и се предупреждава, че той създава практически привилегии, които няма да доведат до нищо добро.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.