Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Комисията за контрол на ДАНС дава щеф от агенцията на прокуратурата
2 Юни 2011
Един от заместник-председателите на ДАНС е участвал в схема за източване на ДДС

Комисията за контрол на ДАНС ще изпрати в прокуратурата резултатите от проверката по сигнал на депутата Емил Василев, че един от заместник-председателите на ДАНС е участвал в схема за източване на ДДС. Това заяви Камен Костадинов, председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, предаде „Фокус”. Днес комисията изслуша по този случай председателя на ДАНС Константин Казаков и заместника му Иван Драшков.

„ДАНС започва проверка, във връзка с твърдението, че високопоставен служител – заместник-директор в агенцията, е участвал в престъпна схема за източване на ДДС. Г-н Казаков и г-н Драшков ни запознаха с информация за извършваната със заповед на г-н Казаков проверка. Материалите, които ние сме получили, ще ги предоставим на прокуратурата. Ако твърденията на народния представител са верни, ще стане голям скандал. Очаквам прокуратурата да даде отговор”, посочи Костадинов.

Очаква се прокуратурата да реши дали ще образувано наказателно производство.

Председателят на ДАНС Казаков потвърди тази проверка, но отказа подробности заради Закона за класифицираната информация.

Депутатът Емил Василев припомни, че агентът на ДАНС Станислав Георгиев е съобщил, че заместник-председател на ДАНС се е срещал всеки месец на първо число с тартора на организираната престъпна група на „Дедесарите” с прякор Бегача. Пристигал със служебно БМВ на ДАНС, за да получи пари от шефа на бандата. По това време агентът Станислав Георгиев е бил студент в Академията на МВР и в резултат на разкритията, са му прекратени студентските права, а след акцията от ДАНС отказали да съдействат за възстановяването им. Тъй като част от прикритието му било да има криминална регистрация, затова началникът на 8-мо РПУ Даниел Пашов му поискал 20 хил. лв., за да заличи въпросната криминална регистрация. По думите на Емил Василев - агентът е дал парите.

Агентът Станислав Георгиев е описал външния вид на зам-председателя на ДАНС като среден на ръст, възпълничък, среднооплешивяващ, около 50-годишен. Кара един от четирите джипа Мерцедес на ръководството на ДАНС.
Това се е случило преди Казаков да стане председател на ДАНС.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.