Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Астрологична прогноза за България през 2008-ма
31 Декември 2007
Знакът на България - Козирог- изпъква през 2008-ма и вещае щастлива година за всички

От дълбока древност е прието, че България се намира под знака на Козирога. Може би затова сме народ с хилядогодишна история, преминал през много трудности, но оцелял и до ден днешен. Дори ако вземем картата на влизането на България в Европейския съюз, построена за 01.01.2007 г. ще видим, че знакът Козирог отново изпъква в този важен исторически момент за нашата страна. И така, какви ще бъдат аспектите на планетите през 2008 г. и какви събития можем да очакваме.
 
На първо място трябва да отбележа, че Юпитер, планетата която символизира щастието и късмета, през 2008-ма година ще се намира в знака на Козирог. От това следва, че годината като цяло ще бъде щастлива за нас, българите. Всеки ще изживее по някакъв начин своя личен успех, своето лично щастие. За всеки то ще бъде различно, но ще бъде в някоя от сферите на влияние на Юпитер:  пътувания, разширение на възможностите, професионален успех, богатство, нови идеи, успех в образованието, подкрепа от влиятелни хора.

Също така може да се каже, че българите, които са зад граница, ще имат добри успехи и добра работа, а една част от тях ще се завърнат и ще се опитат да се реализират в нашата страна през 2008-ма година. Туризмът също ще се развива добре, ще дойдат повече чуждестранни гости, интереса към България ще е по-голям отколкото през 2007 г., което е от особено значение за туристическите градове. Може да се каже, че през 2008 г. ще има своеобразен пик в туризма, който през 2009-та ще бъде последван от лек спад.

Козирогът е знак, който символизира планините, а планините са символ на България. Затова с навлизането на планетата Плутон в Козирог през 2008-ма година очаквам протестите на еколозите срещу строежите в Рила, Пирин и други защитени местности да се усилят, може да се стигне дори до сблъсъци със силите на реда. Очаквам и намеса от страна на международни природозащитни организации и комисии, които ще протестират срещу разрушаването и безогледното експлоатиране на българската природа.

Цените на основните хранителни продукти и хляба ще продължат да се повишават, което се дължи на позицията на Сатурн в Дева. Тази тенденция е дългосрочна и ще продължи и през 2009 година. Очаквам повишено предлагане на жилища, както нови, но най-вече стари, което може да доведе до забавяне темпа на растеж на цените на недвижимите имоти (особено на старите панелни жилища)

В политически план годината няма да бъде от спокойните. Това се дължи на влизането в края на януари в знака Козирог на планетата Плутон, която символизира процесите на криза, на промяна и трансформация. Промените в правителството и правителствена криза в края на зимата са почти неизбежни. През 2008 г. ще започне процес на реформиране на държавната администрация, който ще продължи няколко години и ще доведе до намаляване на числеността на бюрократичния апарат. Реформи в системата на социалното и здравното осигуряване също се предстоящи през 2008-ма и през следващите години. Възможно е да нарасне и междуетническото напрежение в районите със смесено население.

С навлизането на Плутон в Козирог започва двадесет годишен период на повишена сеизмична активност на територията на нашата страна, който ще бъде аналогичен на подобен двадесет годишен период от началото на 20 век, когато в България са се случили няколко по-силни земетресения. Определянето на точни дати е трудно, но все пак най-критични са месеците април и май на 2008, 2009 и 2010 г., като последната година е най-вероятно наистина да преживеем силно земетресение. За щастие по-големите земетресения в България са се разминавали предимно с материални щети, дано и този път да е така.

В положителен план, през 2008-ма година може да очакваме засилване на интереса българина към духовността, към историята, възраждане на традиционни християнски ценности, усилване ролята на Православната църква, която обаче преди това също ще бъде подложена на криза и реформи.

Кирил Стойчев
Председател на Българска астрологична асоциация


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.