Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Безпрецедентна охрана на фестивала в Кан
10 Май 2016
Фестивалният център ще бъде проверяван щателно всеки ден, засилена е и охраната на хотелите, където ще отседнат Марион Котияр, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Уди Алън
Френската Ривиера е под засилен полицейски контрол заради международния филмов фестивал в Кан, който започва утре. Властите се опитват да предотвратят всички възможни сценарии за терористични атаки. 

Ден преди началото на 69-ия филмов фестивал, Кан вече гъмжи от полиция. След атентатите в Париж и Брюксел престижното събитие, на което ще се изсипят 200 хиляди гости и дъжд от световни кинозвезди, е силно рискова точка. Това предупреди и френският вътрешен министър Бернар Казньов, отишъл лично да огледа мерките за сигурност.

В курортния град са разположени стотици полицаи, четири екипа на спецчастите, 200 камери, 400 охранители, готови да претърсват и пребъркват всекиго. 

Фестивалният център ще бъде проверяван щателно всеки ден, засилена е и охраната на хотелите, където ще отседнат Марион Котияр, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Уди Алън. 

Спасителен екип ще дежури и на плажа, почти недостъпен откъм морето. 

На летището в Ница са въведени строги ограничения и проверки за таксиметровите шофьори. 

Генерална репетиция за събитието беше симулираната терористична атака в края на април с участието на около 200 фигуранти и четирима в ролите на терористи.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.