Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изпълнителният директор на Apple дава всичките си пари за благотворителност
27 Март 2015
Общата стойност на активите, притежавани от Кук, надхвърля 800 милиона долара

Изпълнителният директор на американската корпорация Apple Тим Кук планира да даде цялото си състояние за благотворителност.

Той ще си запази само средствата, които ще са му необходими за образованието на неговия племенник. Това заяви бизнесменът в интервю за сп. "Форчън".

Според оценката на изданието, общата стойност на активите, притежавани от Кук, който сам си призна че е хомосексуалист, надхвърля 800 милиона долара. Шефът на Apple възнамерява да предостави средствата за борба с разпространението на СПИН, за цели, свързани със защитата на правата на човека, както и за реформиране на имиграционната система в САЩ.

Кук заявява пред списанието, че вече е започнал, без много шум, да дарява средства, но иска да разработи систематичен подход към филантропията, а не само от време на време да пише чекове.

Тим Кук има намерение да плати образованието на племенника си, който сега е на 10 години.

През 2012 г. той дари 50 милиона долара за нуждите на болниците в Станфордския университет в Калифорния. Предостави също 50 милиона долара на международната благотворителна организация Product Red, специализирана в борбата срещу разпространението на ХИВ, туберкулоза и малария. /БГНЕС


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.