Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арестуваха милиардер за убийство след признание в ефир
17 Март 2015
Ексцентричният Робърт Дърст се чува как си мърмори "Убих ги всичките, разбира се", без да осъзнава, че микрофонът все още е включен

Ексцентричен нюйоркски милиардер, който от 30 години е подозиран, че е убил жена си и който е оправдан за убийството на свой съсед, сега ще отговаря пред Темида за убийството на приятелка на съпругата си.

Любопитното е, че обвиненията срещу него идват след негова реплика по време на снимането на документален филм. Така 71-годишният Робърт Дърст е арестуван за смъртта през 2000 г. на Сюзан Берман.

Арестуването му стана ден преди излъчването по Ейч Би О на последния епизод на шестсерийния филм, посветен на живота му: "Проклятието: Животът и мъртвите на Робърт Дърст". В последния епизод на серията се чува как самият Дърст си мърмори "Убих ги всичките, разбира се", без да осъзнава, че микрофонът все още е включен. Това е сензационно развитие по случая с изчезналата му съпруга Катлийн през 1982 г. в предградие на Ню Йорк, който накара цяла Америка да затаи дъх. Дърст е бил заподозрян, че е свързан с убийството през 2000 г. на Съзан Берман, дъщеря на един от мафиотите в Лас Вегас.

Тя бе открита застреляна в главата в дома си в Бевърли Хилс. Сюзан Берман е трябвало да бъде разпитана на следващия ден за смъртта на съпругата на Робърт Дърст, с която са били приятелки. Самата Катлийн изчезва, след като е поискала развод. Снимачният екип не е чул първоначално промърмореното от Дърст. Едва при монтажа на серията, се чува записаното отпреди три години.

През 1983 г. той е признат за виновен за убийството на 71-годишния си съсед, когото след това разчленил и хвърлил частите в залива Галвестон в Тексас. Той е арестуван няколко седмици по-късно за кражба на сандвич и бинтове за 5 долара, докато в багажника му е имало 38 000 долара в брой. Пред съда Дърст се прави на глухоням и твърди, че е било самоотбрана. Сега той отново е арестуван заради нови доказателства, се казва в комюнике на ФБР, в което не се споменава за записа.


последни в Хайлайф:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.