Факти, Анализи, Коментари
   28 Октомври 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Как да изкараме по-висока оценка на изпит
12 Април 2020
Учени установиха, че студентите получават по-високи оценки когато...
Учени от Националният научен фонд на САЩ и университета в Бейлор проведоха проучване, в което установиха, че студентите, които слушат класическа музика преди изпити, получават по-високи оценки, съобщи „Technology Networks”.

Изследователите проведоха експеримент сред 50 студенти на възраст между 18 и 33 години. В началото по време на онлайн лекции на участниците като музикален фон са пускани откъси от произведения на Бетовен, Вивалди и Шопен.

По-късно през нощта в лабораторията за изследване на съня на университета в Белор, изследователите контролираха моделите на съня на участниците, използвайки компютър и електроди.

Половината от тях по време на фазата на дълбок сън са слушали класическа музика за 15 минути, а останалата част – бял шум.

“Изключихме джаза, защото звучи твърде неравномерно и вероятно би събудил много хора. Не използвахме и поп музика с думи, тъй като това само пречи на затвърждаването на получената информация: опитайте се да четете и слушате песни с текстове, трудно е. Отказахме се и от естествените звуци на природата, защото са много лесни за игнориране “, обясни Майкъл К. Скулин, директор на лабораторията за изследване на съня в Бейлорския университет.

По-късно учените откриха, че тези, които са слушали валсове и сонати са издържали изпита си с 18% по-добри резултати на следващия ден. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.