Факти, Анализи, Коментари
   8 Декември 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Температурата в Индия достигна 50,3 градуса
4 Юни 2019
В столицата Делхи температурата днес спадна до около 40 градуса
Индия е обхваната от необичайна гореща вълна, а температурата в северната част на страната надхвърли 50 градуса по Целзий за втори път за три дни, предаде Франс прес. Живачният стълб в пустинния град Чуру в щата Раджастан днес достигна 50,3 градуса, съобщава КРОСС. В същия град в събота беше отчетена температура от 50,6 градуса, близо до най-високата стойност, регистрирана някога в Индия - рекордните 51 градуса, измерени в град Палоди, също в Раджастан, през май 2016 г.

Градовете в Северна Индия от дни се задушават от суха горещина с температури от близо 47 градуса. Фермер почина от топлинен удар в неделя. Според метеорологичните служби горещата вълна в Раджастан и съседния щат Мадхия Прадеш ще се задържи и утре.

В столицата Делхи температурата днес спадна на около 40 градуса.

Дългоочакваните в Индия мусони тази година закъсняват със седмица и се очаква да достигнат южните части на страната на 6 юни.

Според сайта за метеорологични прогнози "Ел Дорадо" сред 15-те най-горещи места на планетата в последното денонощие 11 са в Индия, а четири в съседен Пакистан.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.