Факти, Анализи, Коментари
   24 Февруари 2020
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Кой е най-скъпия град в света?
14 Юли 2018
Ежемесечният доход на тричленно семейство в Цюрих трябва да бъде 4 260 долара, за да се обезпечи минималният набор от стоки и услуги, без да се включват наемите
Цюрих и Женева отново оглавиха рейтинга на градовете, където животът е най-скъп. Такива са резултатите от изследване, проведено от швейцарската банка UBS AG Prices and Earnings. На трето място се класира Осло, а в топ 5 са още Копенхаген и Ню Йорк, съобщава КРОСС.

Ежемесечният доход на тричленно семейство в Цюрих трябва да бъде 4 260 долара, за да се обезпечи минималният набор от стоки и услуги, без да се включват наемите. В Женева ще са необходими 4165 долара, в Ню Йорк – 3673 долара, а в Лондон (който е на осмо място) – 3411 долара.

Най-малки са разходите на живеещите в Кайро – 1272 долара на месец, малко над него е Киев с 1618 долара.

Според експертите в швейцарската банка най-скъпа е храната отново в Женева и Цюрих, а най-евтина в Киев и нигерийския Лагос. Най-високи са цените на дрехите в модния център Милано, а най-евтино можеш да се облечеш в Найроби и Лагос.

За да съставят рейтинга, от UBS са проучили цените на 128 стоки и услуги, както и заплатите на 15 професии в 77 града от януари до април 2018 г.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително