Факти, Анализи, Коментари
   29 Септември 2020
О С Т А Н Е Т Е  У  Д О М А!
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Дървена барака - кола
23 Август 2017
Мобилната барака е издържала пълните тестове на британската пътна агенция и е регистрирана като пълноправен автомобил
Ако ви попитат колко вдига дървената барака в градината ви, вероятно ще заекнете. Но англичанинът Кевин Никс има готов отговор: той е създал колиба, който спокойно може да развие 160 км/ч, съобщава КРОСС.

Нелепото превозно средство вече събира погледите по британските магистрали като част от благотворителен поход за набиране на средства в полза на старчески дом.

Под селскостопанската външност се крие употребяван Volkswagen Passat 4Motion пето поколение с V6 двигател и 193 конски сили максимална мощност. За да постигне рекордните 160 км/ч обаче, Кевин е добавил временно система с азотен оксид.

Никс, който по професия е градинар, го купил за части преди няколко години, но му станало жал да го разпарчетосва. Вместо това се захванал и го превърнал в най-бързата колиба на планетата. Цялата работа, включително сложната стоманена рама, е свършил сам, а частите са му стрували към 5000 британски лири.

Мобилната барака е издържала пълните тестове на британската пътна агенция и е регистрирана като пълноправен автомобил. Според Кевин тя е комфортна, тиха и просторна. Единственият недостатък е, че има аеродинамичните качества на... градинска барака.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Гошо
24 Aug, 2017 | 10:15

Колко струва? И аз искам


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2020 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.