Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Футболната асоциация в Руанда строго забрани правенето на магии на терена
29 Декември 2016
Всеки футболист, заловен да извършва подобни практики, ще трябва да заплати глоба от 99 британски лири, като отборът му ще отнесе глоба от 3000 британски лири
Футболната асоциация в Руанда строго забрани на своите играчи да извършват баене и магии срещу противника, под страх от наказания, пише в. "Дейли мирър". 

Повод за странното решение се явил мачът между представителите на Висшата лига - отборите на "Мукура виктъри" и "Рейън спортс". По време на мача един от нападателите на "Мукура" - Муса Камара, нацелил гредата, след като тимът му губел с 1-0 от съперника. Тогава футболистът направил някаква магия и оставил малък амулет край гол линията на "Рейън спортс". Само една минута след ритуала Камара реализирал попадение и изравнил резултата, при който и завършил мачът.

Футболната федерация на Руанда забранила магиите и сега всеки футболист, заловен да извършва подобни практики, ще трябва да заплати глоба от 99 британски лири, като в същото време ще бъде глобен и отборът му с около 3000 британски лири. От провинилия се отбор също така ще бъдат отнети служебно 3 точки от класирането му.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.