Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
41 загинаха в Русия след консумация на концентрат за вана
19 Декември 2016
Той съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат
Увеличи се броят на починалите в руския град Иркутск след консумация на козметичен продукт. По последни данни, 41 души са се отровили с концентрат за вана, съдържащ метилов спирт. 

Досега беше съобщавано, че отровените са пили лосион, но според Алексей Крупин, оглавяващ сибирския окръжен клон на федералната служба за регулиране на алкохолния пазар, "Бояришник" е концентрат за вана. На етикета пише, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат, заяви за ТАСС Крупин. Посочен е обаче несъществуващ номер на стандарта, по който течността е произведена, както се твърди - в Санкт Петербург. Експертизата откри в продукта метилов спирт и антифриз, добави той. 

Кметството на Иркутск изпрати общински служители и охранители да обикалят жилищата, за да предупреждават гражданите, че е опасно да употребяват въпросния козметичен продукт. Във входовете на блоковете се разлепват обяви с информация за инцидента и предупреждения към населението. 

В рамките на следствието са задържани двама продавачи на концентрата. В момента следователи и полицаи извършват обиски на пазарите, където се е продавал "Бояришник". Открити са над 100 пункта за продажба на алкохол с нарушения на правилата за търговия, съставени са няколко десетки протокола, конфискувани са над 2000 литра нелегално продавани спиртни напитки. В редица места, където се продава козметичното средство "Бояришник", са иззети над 2000 съда, пълни с този концентрат, с общ обем повече от 500 литра, информират от федералното следствие.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.