Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В столицата на Норвегия създават "магистрала" за пчели
25 Юни 2015
Проектът има за цел да осигури на пчелите свободно преминаване през града, като на насекомите се предоставя храна и подслон
Норвежката столица Осло създава „магистрала за пчели“, с цел запазването на живота на застрашените насекоми, жизнено важни за земеделието, съобщава Фокус, цитирайки AFP. Проектът има за цел да осигури на пчелите свободно преминаване през града, като на насекомите се предоставя храна и подслон. По думите на създателите на проекта, това е първата подобна система в света. Тя се състои от цветя, разположени по балкони, градинки по покривите на къщите, други градинки, паркове и други зелени площи.
 
„Ние съществено променяме околната си среда, в съответствие с нашите нужди, забравяйки , че и други биологични видове живеят тук. За да поправим това ние трябва да възстановим местата, където те живеят и се гранят“, заяви ръководителят на „Биби“ , природозащитната организация подкрепяща градските пчели Агнес Мелвар.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.